Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa

Kyckling med krispigt skinn och mjukrostad pumpa toppad med frisk citronolja. Allt serveras med en tzatziki som sätter fart på sommarminnena! Njut av en middag som tar dig till Medelhavet, vilken kväll du vill!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönsaker: Skala och kärna ur pumpan. Skär i grova bitar. Skala och dela palsternackorna på längden. Skala och klyfta löken. Blanda med olja på en plåt. Salta och peppra.
  3. Kyckling: Blanda kycklingen med riven vitlök, honung, sambal oelek och salt. Lägg på plåten tillsammans med rotsakerna.
  4. Grilla i mitten av ugnen ca 30–35 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
  5. Tzatziki: Grovriv gurkan och blanda med salt. Låt stå 5 minuter och krama ur vätskan.
  6. Blanda gurkan med yoghurt och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Citronolja: Finriv citronskalet och blanda med olivolja och pressad citronjuice.
  8. Till servering: Servera kycklingen toppad med finhackad persilja och citronolja tillsammans med tzatziki.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: Extra tjock och krämig tzatziki! Låt den rivna gurkan ligga tillsammans med saltet i en finmaskig sil så rinner vätskan lättare ur.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade grönsaker
  • 1 butternutpumpa
  • 4 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Honungsgrillad kyckling
  • 900 g majskycklingklubba
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Tzatziki
  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Citronolja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 1/2 förp bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2438 kJ / 582 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer