Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa

Kyckling med krispigt skinn och mjukrostad pumpa toppad med frisk citronolja. Allt serveras med en tzatziki som sätter fart på sommarminnena! Njut av en middag som tar dig till Medelhavet, vilken kväll du vill!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
1 butternutpumpa
4 palsternackor
2 rödlökar
1 msk olja
salt
nymalen svartpeppar
Honungsgrillad kyckling
900 g majskycklingklubba
1 vitlöksklyfta
2 msk flytande honung
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Tzatziki
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1/2 vitlöksklyfta
salt och peppar
Citronolja
1 msk pressad citronjuice
1 msk olivolja
Till servering
1/2 förp bladpersilja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: Extra tjock och krämig tzatziki! Låt den rivna gurkan ligga tillsammans med saltet i en finmaskig sil så rinner vätskan lättare ur.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2438 KJ / 582 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater43.8 g
Protein40.8 g
Kommentar
Grönsakerna blev klara mycket tidigare än kycklingen och blev lite kokta av all vätska.
Sara
2020-09-23