Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta puttanesca med kyckling

Pasta puttanesca med kyckling är ett medelhavsinspirerat recept med läckra ingredienser som kycklingfilé, salladslök, sardeller, pastasås och oliver som du kokar ihop och blandar med nykokt lumaconi-pasta. Strö lite hackad persilja över den ljuvliga pastan och servera direkt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i bitar. Ansa och skiva salladslöken. Hacka sardellerna. Stek kycklingen i olivoljan i en stekpanna. Krydda med peppar.
  3. Tillsätt salladslök, sardeller, pastasås och oliver. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Hacka persiljan.
  5. Blanda pastan med såsen och strö över persiljan.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port lumaconi- pasta
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 salladslökar
  • 53 g sardeller
  • 1/2 msk olivolja
  • peppar
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 70 g snackloliver kalamataoliver
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2836 kJ / 678 kCal