Pasta puttanesca med kyckling

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
0
Pasta puttanesca med kyckling

Pasta puttanesca med kyckling är ett medelhavsinspirerat recept med läckra ingredienser som kycklingfilé, salladslök, sardeller, pastasås och oliver som du kokar ihop och blandar med nykokt lumaconi-pasta. Strö lite hackad persilja över den ljuvliga pastan och servera direkt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014

Pasta puttanesca med kyckling

Ingredienser

2 portioner
2   port lumaconi- pasta
2   kycklingfiléer
2   salladslökar
53 g  sardeller
1/2 msk  olivolja
peppar
390 g  pastasås med vitlök
70 g  snackloliver kalamataoliver
1/2   ask persilja (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2762 KJ / 662 kCal
Fett23 g
Salt5.7 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Girasole med zuccini, paprika, oliver och broccoli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pronto med tonfisk
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler Puttanesca
Betyg 2.5 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta puttanesca
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostade plommontomater med sardellröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga