Pasta puttanesca med kyckling
Pasta puttanesca med kyckling är ett medelhavsinspirerat recept med läckra ingredienser som kycklingfilé, salladslök, sardeller, pastasås och oliver som du kokar ihop och blandar med nykokt lumaconi-pasta. Strö lite hackad persilja över den ljuvliga pastan och servera direkt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
2 portioner
2 port lumaconi- pasta
2 kycklingfiléer
2 salladslökar
53 g sardeller
1/2 msk olivolja
peppar
390 g pastasås med vitlök
70 g snackloliver kalamataoliver
1/2 ask persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2762 KJ / 662 kCal
Fett23 g
Salt5.7 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer