Grillad majskycklingklubba med sötpotatissallad

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Grillad majskycklingklubba med sötpotatissallad

Grillad klubba av majskyckling, förkokt i sötsalt vatten med liquid smoke för rökig BBQ-känsla. En sallad med sötpotatis och knapriga sockerärter och cashewnötter till hämtar inspiration från amerikanska södern. Gott till grillfest och lediga dagar.

Grillad majskycklingklubba med sötpotatissallad

Ingredienser

4 portioner
2 l  vatten
2 msk  salt
1 msk  socker
1 msk  liquid smoke
8   majskycklingklubbor
ca 2 dl  bbq-sås till kycklingklubborna
bbq-sås till servering

Sötpotatissallad

800 g  sötpotatis
4 msk  olivolja
salt och svartpeppar
2   rödlökar
150 g  sockerärtor
1 dl  cashewnötter
65 g  spenat
1   lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott! Detta recept ska ni pröva! Vi kommer absolut använda det igen och sötpotatisen blir superbra

Monica

2021-09-13

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett40.4 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk BBQ-sås eller -glaze
Betyg 4.3 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk BBQ-sås
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökig glaze
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga