Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Betyg 3.2 av 5.159 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2 majskycklingklubbor
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 port ris eller annat gryn
1/2 burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 420 g)
70 g kalamataoliver
1/2 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3094 KJ / 387 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta puttanesca med kyckling
    Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingsteak BBQ med rostad majssalsa
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnskyckling med ajvarsky
    Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad hoisinkyckling
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad