Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kycklingklubba BBQ med tomatsallad

Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern: de underbart saftiga ugnsgrillade kycklingklubborna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-glacen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt ris och en klassisk tomat- och rödlökssallad med en frisk rödvinsvinägrett och extra BBQ-sås. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen först 20 minuter, pensla sedan med lite av BBQ-såsen. Stek vidare ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken och skär salladen i bitar. Blanda tomater, lök och sallad. Ringla över olja och vinäger, salta och peppra.
  5. Servera kycklingen med ris, sallad och resten av BBQ-såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 majskycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 1 dl bbq-sås
  • 2 port ris
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruksallad
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2541 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept