Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingklubba med kikärtsröra i pitabröd

Ugnsstekt kycklingklubba i sällskap med pitabröd fyllt med sallad, kikärtsröra och tomatsallad. Kikärtsröra kallas också hummus och görs på kikärtor, matyoghurt och vitlök. Kycklingklubborna penslas med soja och olivolja och sköter sig själva i ugnen. Perfekt utflyktsmat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Krydda dem med salt och peppar. Blanda olivolja och soja, pensla det på kycklingen.
  3. Stek kycklingen mitt i ugnen 35-40 minuter
  4. Skölj kikärterna och låt de rinna av ordentligt. Mosa dem med en gaffel. Pressa i vitlöken och rör ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala löken, hacka den och tomaterna smått. Hacka persiljan. Blanda lök, tomat och persilja med vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär och skölj salladen, låt den rinna av. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Fyll pitabröden med sallad, kikärtsröra och tomatsallad. Servera med kycklingklubborna.

För alla

Fri från ägg. Läs ingrediensförteckningen på pitabrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st majskycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk soja
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 romansallad
  • 4 pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2302 kJ / 551 kCal