Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri

11
1 Klimatsmart
Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri

Vitlöksstekt kyckling blir väldigt smakrikt och passar utmärkt till ett lenare potatismos. Här serveras kycklingen även med en riven och krämig rotselleri som du smaksätter med bland annat majonnäs och vitvinsvinäger. Genom att lägga till krispsallad adderar du lite grönska till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018

Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Kyckling

4
kycklingfiléer
2 tsk
olja
2
vitlöksklyftor

Rotselleri

200 g
rotselleri
1 tsk
vitvinsvinäger
2 krm
salt
1 dl
majonnäs
2 tsk
dijonsenap

Till servering

1
krispsallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Vispa gärna ner en klick smör i moset. Smaksätt gärna rotsellerin med lite torkad dragon eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Cecilia

2019-04-03

Suveränt!! Kommer att laga detta många gånger

Näringsvärde per portion

Energi 2268 KJ / 543 kCal
Fett 26 g
Salt 4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept