Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
1Klimatsmart
Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri

Vitlöksstekt kyckling blir väldigt smakrikt och passar utmärkt till ett lenare potatismos. Här serveras kycklingen även med en riven och krämig rotselleri som du smaksätter med bland annat majonnäs och vitvinsvinäger. Genom att lägga till krispsallad adderar du lite grönska till rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018

Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar

Kyckling

4 kycklingfiléer
2 tsk olja
2 vitlöksklyftor

Rotselleri

200 g rotselleri
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap

Till servering

1 krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Suveränt!! Kommer att laga detta många gånger

Cecilia

2019-04-03

Näringsvärde per portion

Energi2268 KJ / 543 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bönbiffar med gryn och rostad rotselleri
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Minutbiff med timjansrostad rotselleri
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga