Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri
Vitlöksstekt kyckling blir väldigt smakrikt och passar utmärkt till ett lenare potatismos. Här serveras kycklingen även med en riven och krämig rotselleri som du smaksätter med bland annat majonnäs och vitvinsvinäger. Genom att lägga till krispsallad adderar du lite grönska till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
2 vitlöksklyftor
Rotselleri
200 g rotselleri
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
Till servering
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2268 KJ / 543 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Suveränt!! Kommer att laga detta många gånger
Cecilia
2019-04-03