Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Minutbiff med timjansrostad rotselleri

Minutbiff med timjanrostad rotselleri är en lyxig rätt med många fina smakkombinationer. Rotfrukterna förbereds i ugnen tills de blir härligt krispiga och som motslutet toppas med färsk timjan. Serveras med en smakrik kräm på lagrad ost blandad med kvarg och en saftig köttbit.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Skala rotselleri, skiva den och halvera potatisen. Skala och krossa vitlök.
  3. Blanda rotfrukter med vitlök, olivolja, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör runt då och då. Hacka timjan och vänd ner den när rotfrukterna är klara.
  4. Ostkräm: Mixa eller blanda ihop ost med kvarg. Hacka timjan, krydda med den, salt och peppar.
  5. Kött: Stek köttet i olja någon minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Plocka salladen i mindre bitar.
  7. Till servering: Servera köttet tillsammans med rostade rotfrukter, ostkräm och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g rotselleri
  • 900 g sparrispotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk finhackad timjan
Ostkräm
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 250 g kvarg 10 %
  • 1 msk finhackad timjan
Kött
  • ca 600 g minutbiff
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 586 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer