Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

64
0
Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Om du aldrig provat att helbaka rotselleri är det dags nu! Rotsellerin får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima till den franska hårdosten comté och stekt kyckling. Lägg upp generöst och bjud med svamp, brynt smör och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Ingredienser

8 bufféportioner

Rotselleri

1 rotselleri (à ca 800 g)
50 g smör
1 tsk flingsalt

Brynt smör

100 g smör

Hasselnötter

1 dl rostade hasselnötter

Kyckling

4 kycklingfiléer (gärna majskyckling, à ca 150 g)
3 krm salt
1 krm peppar
2 msk rapsolja

Svamp

250 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och karljohan)
2 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar

Till servering

75 g lagrad ost (gärna comté)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1581 KJ / 378 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden