Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Om du aldrig provat att helbaka rotselleri är det dags nu! Rotsellerin får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima till den franska hårdosten comté och stekt kyckling. Lägg upp generöst och bjud med svamp, brynt smör och hasselnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rotselleri: Tvätta/skrubba rotsellerin väl. Lägg i en form och bred smöret runt om.
  3. Ställ in rotsellerin i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme, eller tills den är mjuk. Låt svalna och skär i bitar.
  4. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt det bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt.
  5. Hasselnötter: Hacka hasselnötterna.
  6. Sänk ungstemperaturen till 125°C.
  7. Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i oljan i en stekpanna tills de får fin färg.
  8. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills innertemperaturen är 72°C.
  9. Rotselleri: Pensla rotsellerin med hälften av det brynta smöret. Strö över flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills den är varm.
  10. Svamp: Ansa och stek svampen i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  11. Skär kycklingen i bitar. Lägg upp rotselleri, kyckling och svamp på ett fat. Strö över hasselnötter och flingsalt.
  12. Till servering: Ringla över brynt smör och hyvla över osten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ. 

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Rotselleri
  • 1 rotselleri (à ca 800 g)
  • 50 g smör
  • 1 tsk flingsalt
Brynt smör
  • 100 g smör
Hasselnötter
  • 1 dl rostade hasselnötter
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer (gärna majskyckling, à ca 150 g)
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk rapsolja
Svamp
  • 250 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och karljohan)
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • 75 g lagrad ost (gärna comté)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1581 kJ / 378 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept