Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater
Ett recept med härliga smaker där vitlöken till den stekta kycklingen och Västerbottensost i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater och salladsmix i olja och balsamicovinäger passar utmärkt som tillbehör. Utsökt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl avorioris (eller arborioris)
1 msk pressad citronsaft
8 dl hönsbuljong (vatten och 2 tärningar eller 3 msk fond, för 4 port)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
Kyckling
salt
svartpeppar
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
Sallad
250 g körsbärstomater
1 tsk balsamicovinäger
65 g salladsmix
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 622 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kom igen nu, Pritt-Marie! Den här är magisk, så är även annan risotto. Det går att testa nytt, tro mig!
Fredrik
2023-08-12Men snälla! Risotto gör man men vitt vin inte citronsaft, och parmesanost inte västerbotten! Förstör inte ett vinnande koncept!
Britt-marie
2020-09-08Jätteklig
Sara
2020-02-15