Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater

34
3
Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater

Ett recept med härliga smaker där vitlöken till den stekta kycklingen och Västerbottensost i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater och salladsmix i olja och balsamicovinäger passar utmärkt som tillbehör. Utsökt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013

Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1
gul lök
1 msk
olivolja
3 dl
avorioris (eller arborioris)
1 msk
pressad citronsaft
8 dl
hönsbuljong (vatten och 2 tärningar eller 3 msk fond, för 4 port)
1 1/2 dl
riven Västerbottensost

Kyckling

-
salt och svartpeppar
4
kycklingfiléer
2
vitlöksklyftor
1 tsk
olivolja

Sallad

250 g
körsbärstomater
1 tsk
balsamicovinäger
65 g
salladsmix
1 tsk
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Kockknepet: Dela körsbärstomaterna i halvor och torka dem i 100˚C ugn i 2 timmar. Då får de mer smak.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Britt-marie

9/8/2020

Men snälla! Risotto gör man men vitt vin inte citronsaft, och parmesanost inte västerbotten! Förstör inte ett vinnande koncept!

Sara

2/15/2020

Jätteklig

Lisbeth

5/6/2018

Jätegott

Näringsvärde per portion

Energi 2390 KJ / 622 kCal
Fett 18 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept