Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater

Ett recept med härliga smaker där vitlöken till den stekta kycklingen och Västerbottensosten i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater och salladsmix i olja och balsamicovinäger passar utmärkt som tillbehör. Utsökt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs den i olivoljan i en gryta. Tillsätt ris och fräs ca 1 minut tills det blivit glansigt.
  3. Sänk värmen och tillsätt citronsaft och varm buljong i omgångar tills riset är genomkokt men fortfarande har en liten ”tuggig” kärna. Rör hela tiden så att risotton blir riktigt krämig.
  4. Kyckling: Salta och peppra kycklingen. Bryn runtom i olivoljan tillsammans med krossad vitlök. Stek klart mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Risotto: Smaka av risotton med salt, peppar och lite citronsaft. Tillsätt eventuellt mer vatten, risotton ska vara riktigt lös och krämig. Rör i osten strax innan servering.
  6. Sallad: Skär tomaterna i halvor. Blanda vinäger och olivolja i en skål, krydda med salt och peppar. Vänd ned salladen och tomaterna.
  7. Servera risotto och kyckling med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongen/fonden. Ersätt osten med lite mjölkfritt gräddalternativ (havre-, ris- eller soja-) och salt.

Tips

Kockknepet: Dela körsbärstomaterna i halvor och torka dem i 100˚C ugn i 2 timmar. Då får de mer smak.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris (eller arborioris)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och 2 tärningar eller 3 msk fond, för 4 port)
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
Kyckling
  • salt och svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
Sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • 65 g salladsmix
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2390 kJ / 622 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer