Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dadelrisotto med saffran

En vackert gul risotto med söt ton får du med hjälp av detta recept. Smak och färg kommer av dadlar, stark ost, lök och saffran som blandats ihop med det buljongkokta riset. En söt dadelrisotto passar bra ihop med kotletter eller bröd och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt saffran och ris och låt fräsa med någon minut.
  2. Häll över ca hälften av buljongen. Sjud under lock ca 10 minuter.
  3. Tillsätt resten av buljongen och sjud ytterligare ca 10 minuter.
  4. Kärna ur och hacka dadlarna. Blanda ner dadlar och ost i risotton. Smaka av med salt och peppar. Strö över strimlad bladpersilja.
  5. Servera risotton eventuellt till grillade eller stekta kotletter eller bröd och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 kuvert saffran (à 1/2 g)
  • 6 dl avorioris
  • 13 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 20 dadlar (20 st motsvarar ca 300 g)
  • 4 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 krm peppar
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2720 kJ / 650 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden