Citronrisotto med basilika får en gräddig, skön smak med hjälp av bland annat det kryddade starkvinet Vermouth samt parmesan- och mascarponeost. Servera din aromatiska risotto med bröd och krispig sallad.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillade detta receptet, men jag tog bort sellerin och mascarpone. Gjorde mer som en basic risotto. Var väldigt gott med fräsch citron och basilika till. Jag tillsatte körsbärstomater och hackade sockerärtor på slutet för att få lite färg. Muuumsigt!
Gunilla
2020-08-31Jag håller med Anders om saltet, men jag gillade att det var lite citronstarkt. Skulle kanske velat ha mer skal och mindre saft. Var beredd på att denna risotto blir lite lösare än man kanske är van vid. Jag misstänker att det är mascarponen. Men det gör inget.
Peter
2020-04-01Lättlagat och trevligt, men jag tycker det blev lite för stark citronsmak och så behövdes det salt
Anders
2003-07-24