Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad ryggbiff med potatishalvor och fänkålssallad

Grillad ryggbiff med grillade potatishalvor och en härligt krispig sallad med fänkål toppad med vinägrette. Serveras tillsammans med tryffelaioli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Dela potatisen i halvor. Pensla med olivolja, salta och peppra. Lägg på grillen och grilla mjuka.
  3. Hyvla fänkålen tunt och blanda med salladsmixen.
  4. Vinägrett: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet fint och pressa ur juicen. Blanda olivolja, balsamico, citronskal och -juice, salt och peppar.
  5. Salta och peppra köttet. Grilla köttet till en innertemperatur på ca 60-62°C.
  6. Till servering: Häll vinägretten över salladen. Servera den grillade biffen med tryffelaioli, potatis och fänkålssallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs, smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.

Recept och bild i samarbete med Kavli/Eriks såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora fasta potatisar
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 fänkål
  • ca 65 g salladsmix
  • 4 skivor ryggbiff (à ca 200 g)
Vinägrett
  • skal och juice av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • flingsalt
  • peppar
Till servering
  • 1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer