Vego risotto med champinjoner
Krämig, god och lättlagad vego risotto med champinjoner, parmesanost och avorioris. Denna smakfulla och svamprisotto serveras med bröd och sallad.
Ingredienser
4 portioner
4 dl avorioris eller långkornigt ris
1 msk flytande margarin
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
300 g champinjoner
1 msk flytande margarin
2 gula lökar
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören.
Energi2074 KJ / 495 kCal
Fett14 g
Salt3.71 g
Kolhydrater73 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Parmesan innehåller alltid löpe, så receptet borde inte beskrivas som "vego". Gran gustoso är ett bra alternativ till parmesan utan löpe.
Marcus
2022-01-29Bästa svamprisotton❣️
Jenny
2021-11-30Ett bra grundrecept som lätt går att utveckla vidare efter egen smak om man vill.
Isabella
2016-09-08