Vego risotto med champinjoner

39
8
Vego risotto med champinjoner

Krämig, god och lättlagad vego risotto med champinjoner, parmesanost och avorioris. Denna smakfulla och svamprisotto serveras med bröd och sallad.

Vego risotto med champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4 dl avorioris eller långkornigt ris
1 msk flytande margarin
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
300 g champinjoner
1 msk flytande margarin
2 gula lökar
2 dl färskriven parmesan
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören.

Gör så här

Tips

Strö gärna hackad timjan över risotton. Champinjonerna kan bytas ut mot annan svamp tex kantareller, Karl Johansvamp eller ostronskivling.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Marcus

2022-01-29

Parmesan innehåller alltid löpe, så receptet borde inte beskrivas som "vego". Gran gustoso är ett bra alternativ till parmesan utan löpe.

Jenny

2021-11-30

Bästa svamprisotton❣️

Isabella

2016-09-08

Ett bra grundrecept som lätt går att utveckla vidare efter egen smak om man vill.

Näringsvärde per portion

Energi 2074 KJ / 495 kCal
Fett 14 g
Salt 3.71 g
Kolhydrater 73 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden