En krämig svamprisotto som du enkelt varierar smaken på genom att använda olika svampar och byta parmesanost mot Västerbottensost. Din krämiga risotto med svamp blir extra god om den får vila någon minut innan servering.
Ingredienser
4 portioner
600
g
blandad svamp t ex ostronskivling, shiitake och champinjoner
2
msk
olivolja eller rapsolja
1
msk
smör eller margarin
1
stor gul lök
1
vitlöksklyfta
4
dl
avorioris
8
dl
grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
1
dl
vitt vin
ca 2
dl
riven parmesan eller Västerbottensost
1
msk
smör
salt och peppar
För alla
Kontrollera innehållet i buljongen, annars fri från gluten. Innehåller mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
77
12 st
Kommentarer
Josefine
2022-09-24
Gott, men jag skulle rekommendera mer koncentrerad svampbuljong och lite finhackad persilja precis innan servering.
Ann-christin
2021-08-26
Mycket bra mums
Dan
2021-06-09
Detta är det bästa jag vet med ris i. Tyvärr bara jag i familjen som gillar det…
Kommentarer
Josefine
2022-09-24Gott, men jag skulle rekommendera mer koncentrerad svampbuljong och lite finhackad persilja precis innan servering.
Ann-christin
2021-08-26Mycket bra mums
Dan
2021-06-09Detta är det bästa jag vet med ris i. Tyvärr bara jag i familjen som gillar det…