Svamprisotto

77
12
Svamprisotto

En krämig svamprisotto som du enkelt varierar smaken på genom att använda olika svampar och byta parmesanost mot Västerbottensost. Din krämiga risotto med svamp blir extra god om den får vila någon minut innan servering.

Svamprisotto

Ingredienser

4 portioner
600 g blandad svamp t ex ostronskivling, shiitake och champinjoner
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
1 dl vitt vin
ca 2 dl riven parmesan eller Västerbottensost
1 msk smör
salt och peppar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen, annars fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Josefine

2022-09-24

Gott, men jag skulle rekommendera mer koncentrerad svampbuljong och lite finhackad persilja precis innan servering.

Ann-christin

2021-08-26

Mycket bra mums

Dan

2021-06-09

Detta är det bästa jag vet med ris i. Tyvärr bara jag i familjen som gillar det…

Näringsvärde per portion

Energi 2463 KJ / 589 kCal
Fett 20 g
Salt 183 g
Kolhydrater 75 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden