Svamprisotto

Betyg 4.3 av 5.
83 personer har röstat
14
Svamprisotto

En krämig svamprisotto som du enkelt varierar smaken på genom att använda olika svampar och byta parmesanost mot Västerbottensost. Din krämiga risotto med svamp blir extra god om den får vila någon minut innan servering.

Svamprisotto

Ingredienser

4 portioner
600 g blandad svamp t ex ostronskivling, shiitake och champinjoner
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten eller fond)
1 dl vitt vin
ca 2 dl riven parmesan eller Västerbottensost
1 msk smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

Blev perfekt med gula kantareller. Inget extra salt behövdes

Anders

2024-07-03

Mycket bra ! Enkelt att tillaga!

Margareta

2023-12-07

Gott, men jag skulle rekommendera mer koncentrerad svampbuljong och lite finhackad persilja precis innan servering.

Josefine

2022-09-24

Näringsvärde per portion

Energi2463 KJ / 589 kCal
Fett20 g
Salt1.83 g
Kolhydrater75 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettrullar
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto på pumpa
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstrisotto med quorn
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghettipaella med kyckling och svamp
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga