Vitlöksstekt kyckling med krämig risotto och körsbärstomater

Ett recept med härliga smaker där vitlöken till den stekta kycklingen och Västerbottensost i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater och salladsmix i olja och balsamicovinäger passar utmärkt som tillbehör. Utsökt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013

Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl avorioris (eller arborioris)
1 msk pressad citronsaft
8 dl hönsbuljong (vatten och 2 tärningar eller 3 msk fond, för 4 port)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
Kyckling
salt
svartpeppar
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
Sallad
250 g körsbärstomater
1 tsk balsamicovinäger
65 g salladsmix
1 tsk olivolja
Gör så här
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 622 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stKom igen nu, Pritt-Marie! Den här är magisk, så är även annan risotto. Det går att testa nytt, tro mig!
Fredrik
Men snälla! Risotto gör man men vitt vin inte citronsaft, och parmesanost inte västerbotten! Förstör inte ett vinnande koncept!
Britt-marie
Jätteklig
Sara