Bakad potatis med majsröra och coleslaw
Den här mumsiga bakpotatisen äts med en krämig majsröra gjord på bland annat majs, havrebaserad fraiche och gräslök. Servera det hela med krispig coleslaw och häll upp något gott i glasen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp ugns- och bakpotatis (à 1,2 kg)
Majsröra
1 förp majskorn (à 340 g)
1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl havrebaserad fraiche med paprika & chili
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
salt
peppar
Coleslaw
1/2 förp kål- och morotsmix (à 250 g)
1/2 dl majonnäs
1/2 dl havrebaserad fraiche med paprika & chili
1 förp hjärtsallad (à 200 g)
350 g färgmixade småtomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Skär potatisarna i skivor och rosta i ugnen, så går det snabbare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 551 kCal
Fett24 g
Salt0.5 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer