Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

7
1 Klimatsmart
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ibland behöver man inte krångla till det när man ska servera fisk. Den här torsken kryddas med lite salt och peppar innan den vänds i mjöl, för att sen stekas några minuter på varje sida. Den serveras med kokt potatis, en krämig dillmajonnäs, sockerärtor och färgglada tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
200 g frysta sockerärtor
1 dl vetemjöl
600 g torskfilé
salt
peppar
1 msk rapsolja
1 citron
350 g småtomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sven-erik

2021-01-13

Gott! Enkelt! Och dillmajonnäsen blev lite fluffigare med creme fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 2809 KJ / 671 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden