Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

7
1
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ibland behöver man inte krångla till det när man ska servera fisk. Den här torsken kryddas med lite salt och peppar innan den vänds i mjöl, för att sen stekas några minuter på varje sida. Den serveras med kokt potatis, en krämig dillmajonnäs, sockerärtor och färgglada tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
150 g sockerärtor
1 dl vetemjöl
600 g torskfilé
salt
peppar
1 msk rapsolja
1 citron
350 g vildmix tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sven-erik

2021-01-13

Gott! Enkelt! Och dillmajonnäsen blev lite fluffigare med creme fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 2819 KJ / 674 kCal
Fett 31 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 60 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept