UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ibland behöver man inte krångla till det när man ska servera fisk. Den här torsken kryddas med lite salt och peppar innan den vänds i mjöl, för att sen stekas några minuter på varje sida. Den serveras med kokt potatis, en krämig dillmajonnäs, sockerärtor och färgglada tomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka dillen (spara gärna några vippor till servering) och blanda med majonnäsen. 
  3. Ansa och koka sockerärtorna tillsammans med potatisen när ca 3 minuter återstår på koktiden.
  4. Häll upp mjölet på en stor flat tallrik. Krydda torsken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Stek fisken i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Servera nystekt fisk med potatis, dillmajonnäs, sockerärtor, citronklyftor och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl vetemjöl
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 citron
  • 350 g vildmix tomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2819 kJ / 674 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept