Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
1Klimatsmart
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ibland behöver man inte krångla till det när man ska servera fisk. Den här torsken kryddas med lite salt och peppar innan den vänds i mjöl, för att sen stekas några minuter på varje sida. Den serveras med kokt potatis, en krämig dillmajonnäs, sockerärtor och färgglada tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
200 g frysta sockerärtor
1 dl vetemjöl
600 g torskfilé
salt
peppar
1 msk rapsolja
1 citron
350 g småtomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Gott! Enkelt! Och dillmajonnäsen blev lite fluffigare med creme fraiche.

Sven-erik

2021-01-13

Näringsvärde per portion

Energi2809 KJ / 671 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sockersaltad torsk med avokadokräm
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med saffranssås och sockerärter
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kall kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med citronmajonnäs och stekt broccoloco
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga