Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

4
1 Klimatsmart
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ibland behöver man inte krångla till det när man ska servera fisk. Den här torsken kryddas med lite salt och peppar innan den vänds i mjöl, för att sen stekas några minuter på varje sida. Den serveras med kokt potatis, en krämig dillmajonnäs, sockerärtor och färgglada tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
ask färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl
majonnäs
150 g
sockerärtor
1 dl
vetemjöl
600 g
torskfilé
-
salt
-
peppar
1 msk
rapsolja
1
citron
350 g
vildmix tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Sven-erik

1/13/2021

Gott! Enkelt! Och dillmajonnäsen blev lite fluffigare med creme fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 2819 KJ / 674 kCal
Fett 31 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 60 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept