Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Ibland behöver man inte krångla till det när man ska servera fisk. Den här torsken kryddas med lite salt och peppar innan den vänds i mjöl, för att sen stekas några minuter på varje sida. Den serveras med kokt potatis, en krämig dillmajonnäs, sockerärtor och färgglada tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
200 g frysta sockerärtor
1 dl vetemjöl
600 g torskfilé
salt
peppar
1 msk rapsolja
1 citron
350 g småtomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2809 KJ / 671 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Enkelt! Och dillmajonnäsen blev lite fluffigare med creme fraiche.
Sven-erik
2021-01-13