Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med rivig köttfärssås

Smakrik pasta med rivig köttfärssås av läckra råvaror som palsternacka, köttfärs, morötter, chilisås, basilika och lök. Den goda och riviga köttfärssåsen tillagar du snabbt och enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan. Välj spaghetti, penne eller nudlar eller glutenfri, om du inte tål gluten.
  2. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna och palsternackan.
  3. Värm oljan i en stor stekpanna. Lägg i det gröna och fräs glansigt utan att bryna. Lägg i köttfärs och smula sönder med stekspade eller trägaffel. Låt färsen bryna lätt.
  4. Häll på chilisås och vatten. Krydda med basilika, salt och peppar.
  5. Låt koka i ca 10 minuter. Servera pastan med köttfärssåsen och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 2 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan