Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad palsternacka med kanel och chili

Palsternacka smakar extra gott om du rostar den i ugn tillsammans med en kryddblandning av kanel, chiliflakes, socker och salt. Den rostade palsternackan är sedan jättegod att servera med en köttbit och en frisk sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär palsternackan i grova bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek palsternacksbitarna.
  4. Krydda med kanel, socker, chiliflakes och salt. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Servera till färsbiffar, grönpepparsås och couscous.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor (500 g)
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 krm kanel
  • 1 msk socker
  • 3 krm chiliflakes
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2347 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden