Vitlöksrostad potatis med tonfiskröra

20
0
Vitlöksrostad potatis med tonfiskröra

Den här kommer du vilja äta mer än en gång i veckan! De varma vitlöksrostade potatisskivorna passar som handen i handsken tillsammans med den kalla tonfiskröran. Smaksätt den gärna med chilisås, och ät hela rätten tillsammans med pepprig rucola. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Vitlöksrostad potatis med tonfiskröra

Ingredienser

4 portioner

Potatis

4
bakpotatisar
3
vitlöksklyftor
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Tonfiskröra

1
förp majskorn (à 340 g)
2
burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
2 dl
smetana
2 msk
chilisås
65 g
rucola

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av röran med cayennepeppar och rör i hackad rödlök. Du kan också baka potatisen hel och servera med röran.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 520 kCal
Fett 26 g
Salt 3.02 g
Kolhydrater 43 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept