Vitlöksrostad potatis med tonfiskröra
Den här kommer du vilja äta mer än en gång i veckan! De varma vitlöksrostade potatisskivorna passar som handen i handsken tillsammans med den kalla tonfiskröran. Smaksätt den gärna med chilisås, och ät hela rätten tillsammans med pepprig rucola. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatis
4 bakpotatisar
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
salt
peppar
Tonfiskröra
1 förp majskorn (à 340 g)
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
2 dl smetana
2 msk chilisås
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 520 kCal
Fett26 g
Salt3.02 g
Kolhydrater43 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer