UNDER 45 MIN | Medel

Tonfiskröra med curry och bakade potatisar

Små bakade potatisar är smidiga att göra och blir utsökt goda. Här serveras de med en härlig tonfiskröra smaksatt med bland annat curry, vilket ger den en härligt gul färg. Servera tillsammans med sallad och middagen är färdig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda potatisen med hälften av oljan, salt och peppar och häll ut på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Låt majskornen rinna av i en sil. Häll av tonfisken.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs löken i resten av oljan med curryn och låt svalna. Blanda löken med smetanan, chilisåsen, majsen och tonfisken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera potatisen med tonfiskröra och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 g majskorn
  • 3 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
  • 1 rödlök
  • 2 tsk curry
  • 2 dl smetana
  • 2 msk chilisås
  • 1 kruksallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2450 kJ / 583 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept