Bakad potatis med tonfiskröra

Här är ett klassiskt och smarrigt recept på bakad potatis med tonfiskröra. Den goda tonfiskröran gör du på tonfisk, ägg, majs, gräddfil, kapris och vitlök som du fyller den ugnsbakade potatisen med. Supergod och uppskattad bakpotatis med tonfisk.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar (à ca 180 g)
2 hårdkokta ägg
1/2 förp majs (à 150 g)
1 förp tonfisk i vatten (à 170 g)
1 1/2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk kapris
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1279 KJ / 306 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Buffé nr 2024 ska det vara. Sorry!
Kerstin
2025-01-27Om det, som i Buffé nr 2 2025, används svartpeppar, är 1 tsk helt rätt! Det blev inte starkt. Med vitpeppar räcker säkert 1 krm.
Kerstin
2025-01-27Borde nog vara 1 kryddmått peppar och inte tsk.
Åsa
2025-01-06Tack Åsa för att du uppmärksammade det! Nu har jag ändrat! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-07