Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
1Klimatsmart
Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Den smakrika svampen portabello får här komma fram än mer då den tillagas med vitlök. Den läggs i hamburgerbröd tillsammans med tillbehör som tomat, rödlök och sallad. Portabelloburgaren serveras med ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023

Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
450 g  potatis (gärna delikatess)
2 msk  rapsolja
salt
peppar
1   vitlöksklyfta
2   förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 dl  majonnäs
1/2 dl  crème soltorkade tomater
1/2   förp plommontomater (à 500 g)
1/2   rödlök
1   cosmopolitansallad
4   hamburgerbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Sjukt smarrig burgare. Vill aldrig äta kött igen🙏🏻

Anna

2022-05-04

Näringsvärde per portion

Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett24 g
Salt1.9 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Portabelloburgare med avokado och rostad potatis
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Little Italy burger – italiensk burgare
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga