Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs
Den smakrika svampen portabello får här komma fram än mer då den tillagas med vitlök. Den läggs i hamburgerbröd tillsammans med tillbehör som tomat, rödlök och sallad. Portabelloburgaren serveras med ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
450 g potatis (gärna delikatess)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème soltorkade tomater
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 cosmopolitansallad
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett24 g
Salt1.9 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Sjukt smarrig burgare. Vill aldrig äta kött igen🙏🏻
Anna
2022-05-04