Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

2
1 Klimatsmart
Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Den smakrika svampen portabello får här komma fram än mer då den tillagas med vitlök. Den läggs i hamburgerbröd tillsammans med tillbehör som tomat, rödlök och sallad. Portabelloburgaren serveras med ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022

Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
450 g potatis (gärna delikatess)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème soltorkade tomater
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 cosmopolitansallad
4 hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och krämen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Värm bröden i ugnen eller i en torr stekpanna. Smaksätt majonnäsen med lite sriracha eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna

2022-05-04

Sjukt smarrig burgare. Vill aldrig äta kött igen🙏🏻

Näringsvärde per portion

Energi 2313 KJ / 553 kCal
Fett 24 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 67 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden