Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spännande svampburgare

En härlig svampburgare tillagar du av stora portabellosvampar. Med underbara smaker av vitlök och timjan är det inte svårt att våga lägga detta vegetariska alternativ på grillen. En spännande burgare att se fram emot när det börjar nalkas middagstid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöken. Repa och hacka timjan grovt.
  2. Lägg ut foliearken på varandra så att det blir ett stort, dubbelt folieark.  
  3. Lägg ut svamparna och strö på vitlök och timjan. Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Förslut foliearket så att det blir ett tätslutande paket. Grilla paketet indirekt i ca 30 minuter. 
  5. Öppna paketet och grilla svamparna så att de får fina grillränder. Krydda ev. med mer salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 stora folieark
  • 4 stora portabellosvampar
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 438 kJ / 105 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer