Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp

14
3 Klimatsmart
Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp

Mer portabello åt folket! En otroligt god svamp med sin fasta konsistens och fylliga smak. Passar utmärkt tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och potatis i vitlöksdipp. Den här tror vi kommer bli en återkommande favorit hemma hos dig!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022

Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 msk olja
1 tsk paprikapulver
salt
peppar

Portabello

2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta

Vitlöksdipp

2 dl sojabaserad fraiche
1 vitlöksklyfta
20 g färsk persilja
1 förp cosmopolitansallad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Britt-marie

2021-03-05

Smakar ok men det blir inte bra med torrt ströbröd på svampen.

Susanne

2021-02-27

Hur ansar man en portabello?? Vad går att äta liksom?

Chatarina

2021-02-24

Supergott rekommenderas, tog lite olja på blandningen när jag lagt de i svampen.

Näringsvärde per portion

Energi 1721 KJ / 411 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 52 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden