Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp
Mer portabello åt folket! En otroligt god svamp med sin fasta konsistens och fylliga smak. Passar utmärkt tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och potatis i vitlöksdipp. Den här tror vi kommer bli en återkommande favorit hemma hos dig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 msk olja
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
Portabello
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
Vitlöksdipp
2 dl sojabaserad fraiche
1 vitlöksklyfta
20 g färsk persilja
1 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1721 KJ / 411 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar ok men det blir inte bra med torrt ströbröd på svampen.
Britt-marie
2021-03-05Hur ansar man en portabello?? Vad går att äta liksom?
Susanne
2021-02-27Supergott rekommenderas, tog lite olja på blandningen när jag lagt de i svampen.
Chatarina
2021-02-24