Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp

11
3 Klimatsmart
Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp

Mer portabello åt folket! En otroligt god svamp med sin fasta konsistens och fylliga smak. Passar utmärkt tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och potatis i vitlöksdipp. Den här tror vi kommer bli en återkommande favorit hemma hos dig!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
morötter
2 msk
olja
1 tsk
paprikapulver
-
salt
-
peppar

Portabello

2
förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2
kruka rosmarin
1/2 dl
ströbröd
1
vitlöksklyfta

Vitlöksdipp

2 dl
sojabaserad fraiche
1
vitlöksklyfta
20 g
färsk persilja
1
förp cosmopolitansallad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Britt-marie

2021-03-05

Smakar ok men det blir inte bra med torrt ströbröd på svampen.

Susanne

2021-02-27

Hur ansar man en portabello?? Vad går att äta liksom?

Chatarina

2021-02-24

Supergott rekommenderas, tog lite olja på blandningen när jag lagt de i svampen.

Näringsvärde per portion

Energi 1721 KJ / 411 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 52 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept