Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
4.9Världens godaste
Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Den smakrika svampen portabello får här komma fram än mer då den tillagas med vitlök. Den läggs i hamburgerbröd tillsammans med tillbehör som tomat, rödlök och sallad. Portabelloburgaren serveras med ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023

Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
450 g potatis (gärna delikatess)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème soltorkade tomater
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 cosmopolitansallad
4 hamburgerbröd

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Sjukt smarrig burgare. Vill aldrig äta kött igen🙏🏻

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett24 g
Salt1.9 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spännande svampburgare
    Betyg 3.2 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosmarinrostad portabello med vitlöksdipp
    Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad