Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Den smakrika svampen portabello får här komma fram än mer då den tillagas med vitlök. Den läggs i hamburgerbröd tillsammans med tillbehör som tomat, rödlök och sallad. Portabelloburgaren serveras med ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023

Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
450 g potatis (gärna delikatess)
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème soltorkade tomater
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1 cosmopolitansallad
4 hamburgerbröd

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Sjukt smarrig burgare. Vill aldrig äta kött igen🙏🏻

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett24 g
Salt1.9 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spännande svampburgare
    Betyg 3.2 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad