Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Blomkål- och broccolisoppa

Om du behöver en enkel och värmande middag eller lunch så är denna soppa på ugnsrostad blomkål och broccoli något för dig! Den krämiga och ljuvligt gröna broccoli- och blomkålssoppan toppas med smulad fetaost för extra sälta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärning. Tillsätt Ungsrostad blomkål och broccoli och mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
  2. Toppa med smulad fetaost och rotfruktschips.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljonen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut fetaosten och välj tofu eller annat mjölkfritt ostersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1)
  • 8 - ca 9 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 2 dl rotfruktschips
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer