Blomkål- och broccolisoppa
Om du behöver en enkel och värmande middag eller lunch så är denna soppa på ugnsrostad blomkål och broccoli något för dig! Den krämiga och ljuvligt gröna broccoli- och blomkålssoppan toppas med smulad fetaost för extra sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad blomkål och broccoli
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 350 g)
250 g broccoli
2 krossade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
ca 8 - 9 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
75 g fetaost
2 dl rotfruktschips
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater10 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott recept! Jag brukar krydda med lite cayennepeppar också ☺️
Martina
2023-12-11Mycket gott!
Karina
2023-09-12Stämmer verkligen mängden vatten 13 1/2 dl vatten och och 13/25 tsk salt? Jag tror receptet behöver justeras.
Maria
2023-03-08Hej Maria! Något har blivit knasigt. Jag vet inte riktigt hur du fått fram dessa siffror. Om jag portionsomvandlar så det blir 13 1/2 dl vatten blir det 1 tsk salt. Uppdatera sidan och försök igen. Hoppas det ordnar sig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-09