Blomkål- och broccolisoppa

33
6
Blomkål- och broccolisoppa

Om du behöver en enkel och värmande middag eller lunch så är denna soppa på ugnsrostad blomkål och broccoli något för dig! Den krämiga och ljuvligt gröna broccoli- och blomkålssoppan toppas med smulad fetaost för extra sälta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Blomkål- och broccolisoppa

Ingredienser

4 portioner
1/2
sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1)
ca 8 - 9 dl
vatten
1 1/2 dl
vispgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
3/4 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
75 g
fetaost
2 dl
rotfruktschips

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljonen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut fetaosten och välj tofu eller annat mjölkfritt ostersättningsalternativ.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Sara

2021-02-19

En god soppa som jag har gjort flera gånger.

Karin

2020-11-24

Väldigt enkelt och gott! Blev nog lite för hög värme då broccolin blev lite bränd, lite bränd smak kvar när man mixat. Men supergott och fick hem hos hela familjen!

Anna

2020-11-03

Superenkel och god vardagshjälte! Jag hade bara fryst broccoli men jag rostade den i ugnen ändå, och följde resten av receptet. Använde havregrädde så jag tog lite mindre vatten och lite mer av grädden då den inte är lika fet som vispgrädde. Perfekt!

Testa liknande recept