Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkålsdipp

Denna lena blomkålsdipp passar till det mesta och går snabbt att göra. Mixa bara din kokade blomkål med crème fraiche och smaka av. Helt plötsligt har du en helt förträfflig dipp att bjuda av!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort blasten från blomkålshuvudet och koka det helt i lättsaltat vatten under lock, ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
  2. Mosa blomkålen grovt med en gaffel. Tillsätt crème fraichen och mixa slätt med stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 1 blomkålshuvud (à 700 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 tsk äppelcidervinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?