Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

Hel blomkål på grillen får en fantastisk smak och ett härligt tugg. Låt den få en fint grillad yta och toppa med riven gruyéreost som får grilla med mot slutet. Avsluta med att ringla över en örtig gremolataolja. Suveränt som tillbehör eller på egen hand.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Ingredienser
4 portioner
Gremolataolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finhackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Blomkål
1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
120 g riven ost av gruyèretyp eller 2,5 dl riven parmesanost (för 4 portioner)
ev flingsalt
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1392 KJ / 332 kCal
Fett26 g
Salt1.47 g
Kolhydrater8 g
Protein16 g
Kommentarer
Det står inte hur många Grader det ska va i ugnen till Helgrillad blomkål
Anita
2025-01-08Hej Anita! Du kan prova med 200 grader och hålla lite koll på blomkålen, tiden beror ju lite på hur stor blomkål du använder. Den bör också stekas i nedre delen av ugnen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-09Jätte gott , gillar man inte blomkål ska man prova detta 👍🏼😊
Mathias
2021-07-14Önskar tips på vad man kan servera till detta!
Sarah
2021-07-04Hej Sarah! Det här goda och fina receptet passar till många olika rätter både av fisk, kyckling och kött samt andra grönsaker. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-10