Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja
Hel blomkål på grillen får en fantastisk smak och ett härligt tugg. Låt den få en fint grillad yta och toppa med riven gruyéreost som får grilla med mot slutet. Avsluta med att ringla över en örtig gremolataolja. Suveränt som tillbehör eller på egen hand.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
Gremolataolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finhackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Blomkål
1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
120 g riven ost av gruyèretyp eller 2,5 dl riven parmesanost (för 4 portioner)
ev flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1392 KJ / 332 kCal
Fett26 g
Salt1.47 g
Kolhydrater8 g
Protein16 g
Kommentarer
Jätte gott , gillar man inte blomkål ska man prova detta 👍🏼😊
Mathias
2021-07-14Önskar tips på vad man kan servera till detta!
Sarah
2021-07-04Hej Sarah! Det här goda och fina receptet passar till många olika rätter både av fisk, kyckling och kött samt andra grönsaker. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-10Otroligt gott! Det här vill man göra om många gånger!
Elina
2021-02-03