Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

45
4
Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

Hel blomkål på grillen får en fantastisk smak och ett härligt tugg. Låt den få en fint grillad yta och toppa med riven gruyéreost som får grilla med mot slutet. Avsluta med att ringla över en örtig gremolataolja. Suveränt som tillbehör eller på egen hand.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

Ingredienser

4 portioner

Gremolataolja

1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finhackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar

Blomkål

1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
120 g riven ost av gruyèretyp eller 2,5 dl riven parmesanost (för 4 portioner)
ev flingsalt

För alla

Fri från gluten och laktos. Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Innehåller mjölkprotein.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Mathias

2021-07-14

Jätte gott , gillar man inte blomkål ska man prova detta 👍🏼😊

Sarah

2021-07-04

Önskar tips på vad man kan servera till detta!

Redaktionen ICAse

2021-07-10

Hej Sarah! Det här goda och fina receptet passar till många olika rätter både av fisk, kyckling och kött samt andra grönsaker. Lycka till! Hälsningar Michelle

Elina

2021-02-03

Otroligt gott! Det här vill man göra om många gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1392 KJ / 332 kCal
Fett 26 g
Salt 1.47 g
Kolhydrater 8 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden