Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helgrillad blomkål med gruyèreost och gremolataolja

Hel blomkål på grillen får en fantastisk smak och ett härligt tugg. Låt den få en fint grillad yta och toppa med riven gruyéreost som får grilla med mot slutet. Avsluta med att ringla över en örtig gremolataolja. Suveränt som tillbehör eller på egen hand.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gremolata: Rör ihop alla ingredienser till gremolataoljan. Krydda med salt och peppar.
  2. Blomkål: Ansa blomkålshuvudet och dela det på mitten. Pensla med oljan runt om. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Grilla 30–50 minuter tills blomkålen har fått en jämn grillad yta och känns lagom mjuk. Vänd då och då.
  4. Strö över osten och grilla ytterligare ett par minuter, tills osten smälter.
  5. Lägg upp på ett fat och strö ev över flingsalt. Ringla över gremolataoljan och servera direkt.

För alla

Fri från gluten och laktos. Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Innehåller mjölkprotein.

 

Ingredienser

Portioner: 4
Gremolataolja
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Blomkål
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 120 g riven ost av gruyèretyp eller 2,5 dl riven parmesanost (för 4 portioner)
  • ev flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1392 kJ / 332 kCal