Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt
Avsluta veckan med detta insmickrande recept. Under tiden potatisklyftorna går klart i ugnen, rör du ihop yoghurten med fetaost och toppar med sesamfrön. Lättstekt sallad till rosmarindoftande fläskytterfilé sätter pricken över i:et i denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk olja
salt
peppar
Fetaostyoghurt
2 msk sesamfrö
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Kött och sallad
2 hjärtsalladshuvuden
1 msk olja
ca 600 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyfta
2 tsk färsk hackad rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2417 KJ / 577 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer