Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt

Avsluta veckan med detta insmickrande recept. Under tiden potatisklyftorna går klart i ugnen, rör du ihop yoghurten med fetaost och toppar med sesamfrön. Lättstekt sallad till rosmarindoftande fläskytterfilé sätter pricken över i:et i denna rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna amandine)
1 msk  olja
salt
peppar

Fetaostyoghurt

2 msk  sesamfrö
150 g  fetaost
2 dl  matyoghurt

Kött och sallad

2   hjärtsalladshuvuden
1 msk  olja
ca 600 g  fläskytterfilé
2   vitlöksklyfta
2 tsk  färsk hackad rosmarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut fetaost och yoghurt mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättiningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2417 KJ / 577 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Kaffe- och chilimarinerad fläskytterfilé
Betyg 3.5 av 5.
299 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskgryta med kanel och anissmak
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
185 personer har röstat
Över 60 min att tillaga