Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt

Avsluta veckan med detta insmickrande recept. Under tiden potatisklyftorna går klart i ugnen, rör du ihop yoghurten med fetaost och toppar med sesamfrön. Lättstekt sallad till rosmarindoftande fläskytterfilé sätter pricken över i:et i denna rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Vitlöks- och rosmarinsstekt ytterfilé med fetaostyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk olja
salt
peppar

Fetaostyoghurt

2 msk sesamfrö
150 g fetaost
2 dl matyoghurt

Kött och sallad

2 hjärtsalladshuvuden
1 msk olja
ca 600 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyfta
2 tsk färsk hackad rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2417 KJ / 577 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga