Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing

En dressing med mixade blåbär, lime, honung och rosmarin är en smakupplevelse som bara måste provas. Blåbären sätter inte bara smak och färg på dressingen utan blir också en fin ingrediens i salladen tillsammans med hjärtsallad och stjälkselleri. En snygg sallad att servera till snabbt grillad getosttoast.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Plocka och hacka rosmarinen fint. Pressa limesaft.
  3. Mixa 1/3 del av blåbären med limesaft, rosmarin, honung och olja i en kannmixer.  Smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa och bryt salladsbladen i bitar. Ansa, skölj och skiva sellerin fint på snedden.
  5. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  6. Skiva osten och fördela över brödskivorna. Lägg bröden på en plåt och sätt mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Lägg upp sallad och selleri på tallrikar, ringla på dressingen och toppa med resterande blåbär och pumpakärnor. Servera blåbärssalladen med varm getosttoast.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kvist rosmarin
  • saft av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
  • 3 dl färska blåbär
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 170 g chèvreost
  • 4 skivor surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2067 kJ / 493 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer