Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing

En dressing med mixade blåbär, lime, honung och rosmarin är en smakupplevelse som bara måste provas. Blåbären sätter inte bara smak och färg på dressingen utan blir också en fin ingrediens i salladen tillsammans med hjärtsallad och stjälkselleri. En snygg sallad att servera till snabbt grillad getosttoast.

Getosttoast med blåbärssallad och rosmarindressing

Ingredienser

4 portioner
1   kvist rosmarin
saft av 1   lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
3 dl  färska blåbär
1 msk  flytande honung
3 msk  olja
salt
svartpeppar
2   hjärtsalladshuvuden
1   stjälk stjälkselleri
1/2 dl  pumpakärnor
170 g  chèvre
4   skivor surdegsbröd

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2067 KJ / 493 kCal
Fett27 g
Salt3.3 g
Kolhydrater43 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktssallad med frögratinerad getost
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatflarn med getost och rosmarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtkryddad lammstek med chèvre
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga