Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kaffe- och chilimarinerad fläskytterfilé

Fläskytterfilé marinerad i kaffe och chili är faktiskt precis lika gott och spännande som det låter, och kommer definitivt att gå hem oavsett smak! Grillas ute eller görs i grillpanna inne.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
  2. Marinad: Blanda marinaden väl så kaffepulvret löses upp i en bunke. Lägg ner köttet. Låt marinera ca 2 timmar i kylen, blanda runt efter halva tiden. ‡‘
  3. Grilla skivorna 3–4 minuter per sida.
  4. Garnering: Garnera gärna med vinbärsklasar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg benfri fläskytterfilé eller fläskfilé
Marinad
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 1/2 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk finhackad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk salt
Garnering
  • röda vinbär i klasar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1546 kJ / 370 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept