Kaffe- och chilimarinerad fläskytterfilé
Fläskytterfilé marinerad i kaffe och chili är faktiskt precis lika gott och spännande som det låter, och kommer definitivt att gå hem oavsett smak! Grillas ute eller görs i grillpanna inne.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg benfri fläskytterfilé eller fläskfilé
Marinad
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 msk snabbkaffepulver
2 msk finhackad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk sambal oelek
1 tsk rosmarin
1 1/2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
Garnering
röda vinbär i klasar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1546 KJ / 370 kCal
Fett21 g
Salt2.03 g
Kolhydrater5 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag har gjort receptet flera gånger. Jag brukar lägga i mer kaffe än vad det står. /Ann
Ann-louise
2024-06-23Synd att man har chili i så mycket. Kan inte prova p g a allergi. Gunilla
Marianne
2023-10-02Låter riktigt gott måste prova.
Birgit
2023-09-27