Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter
Ett smakrikt recept på fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter som du bara måste prova! Låt skivorna av ditt stekta kött sjuda med rosmarin, apelsinskal och crème fraiche som du sedan serverar med ris och krispiga sockerärter.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1/2 dl vatten
1 kvist färsk rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad rosmarin)
1 tsk rivet apelsinskal
2 dl crème fraiche
Till servering
jasminris
sockerärtor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt ut crème fraichen mot laktosfri crème fraiche och krydda själv med senap, vitt vin och lök.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med själv med senap, vitt vin och lök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Gick hem hos gästerna med. Detta gör vi fler gånger.
Anna-lena
2023-09-30Otroligt gott, apelsinsås och rosmarin i såsen var fantastiskt gott. Den här rätten gör vi gärna om!
Åsa
2022-03-06det ser väldigt gott ut ska prova någon gång Med vänlig hälsning gunnar
Gunnar
2016-07-11