Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter

Ett smakrikt recept på fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter som du bara måste prova! Låt skivorna av ditt stekta kött sjuda med rosmarin, apelsinskal och crème fraiche som du sedan serverar med ris och krispiga sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek dem i matfettet ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och håll det varmt. Vispa ur pannan med vatten.
  2. Rör ner repade blad av rosmarin, apelsinskal och crème fraiche i pannan. Lägg ner köttet och låt det sjuda några minuter.
  3. Till servering: Servera med jasminris och sockerärter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt ut crème fraichen mot laktosfri crème fraiche och krydda själv med senap, vitt vin och lök.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med själv med senap, vitt vin och lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 kvist färsk rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad rosmarin)
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • jasminris
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer