Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Här kommer en rätt som är ett riktigt säkert kort; kött med rotfrukter! Fetaostkrämen är en lite roligare sås än den klassiska brunsåsen, och vi adderar även lite jordärtskockor på ugnsplåten ihop med potatisen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

300 g jordärtskockor
900 g mandelpotatis
1 msk olja
salt
peppar

Fetaostkräm

2 msk sesamfrön
150 g fetaost
2 dl matyoghurt

Sallad och kött

1 förp kruksallad
250 g körsbärstomater
1/2 kruka rosmarin
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2889 KJ / 688 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Enbärsstekt fläskytterfilè med senapsstuvad surkål
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
226 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med svampsås och tomatsallad
Betyg 4.3 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga