Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

1
0
Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Här kommer en rätt som är ett riktigt säkert kort; kött med rotfrukter! Fetaostkrämen är en lite roligare än den klassiska brunsåsen, och vi adderar även lite jordärtskockor på ugnsplåten ihop med potatisen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

300 g jordärtskockor
900 g mandelpotatis
1 msk olja
salt
peppar

Fetaostkräm

2 msk sesamfrön
150 g fetaost
2 dl matyoghurt

Sallad och kött

1 förp kruksallad
250 g körsbärstomater
1/2 kruka rosmarin
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Pressa gärna en vitlöksklyfta i fetaostkrämen (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2889 KJ / 688 kCal
Fett 29 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 56 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept