Rosmarinstekt ytterfilé med jordärtskockor och fetaostkräm
Här kommer en rätt som är ett riktigt säkert kort; kött med rotfrukter! Fetaostkrämen är en lite roligare sås än den klassiska brunsåsen, och vi adderar även lite jordärtskockor på ugnsplåten ihop med potatisen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostade rotfrukter
300 g jordärtskockor
900 g mandelpotatis
1 msk olja
salt
peppar
Fetaostkräm
2 msk sesamfrön
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Sallad och kött
1 förp kruksallad
250 g körsbärstomater
1/2 kruka rosmarin
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 688 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer