Vitkålsnudlar med champinjoner och sojabönor

Blanda ner tunna strimlor vitkål med nudlarna och du får en både smakrik och god nudelrrätt. Blanda i champinjoner och sojabönor och krydda med japansk soja och ingefära så får du fin smak. Toppa gärna woken med krispig rostad lök.

Ingredienser
4 portioner
1  klyfta vitkål (à ca 500 g)
2  port äggnudlar
2  morötter (à ca 100 g)
250 g färska champinjoner
2 msk färskriven ingefära
2  vitlöksklyftor
1  lime (1 lime motsvarar ca 2 msk juice)
1/2 dl japansk soja
2 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
4 msk matolja
250 g frysta sojabönor
 salt
 svartpeppar
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 512 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stTyvärr ingen hit…var tvungen att krydda mer. Gör inte om denna iallafall
Marta
Jag fick inte in några smaker,det smakade lite surt av vitkålen. Gör det inte igen!
Elin
Vi la till färsk koriander och sriracha som topping. Blev jättegott!
Johanna