Vitkålsnudlar med champinjoner och sojabönor

Blanda ner tunna strimlor vitkål med nudlarna och du får en både smakrik och god nudelrrätt. Blanda i champinjoner och sojabönor och krydda med japansk soja och ingefära så får du fin smak. Toppa gärna woken med krispig rostad lök.

Ingredienser
4 portioner
1 klyfta vitkål (à ca 500 g)
2 port äggnudlar
2 morötter (à ca 100 g)
250 g färska champinjoner
2 msk färskriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 lime (1 lime motsvarar ca 2 msk juice)
1/2 dl japansk soja
2 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
4 msk matolja
250 g frysta sojabönor
salt
svartpeppar
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 512 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr ingen hit…var tvungen att krydda mer. Gör inte om denna iallafall
Marta
2025-08-25Jag fick inte in några smaker,det smakade lite surt av vitkålen. Gör det inte igen!
Elin
2025-04-04Vi la till färsk koriander och sriracha som topping. Blev jättegott!
Johanna
2024-08-05