Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitbönsoppa med isterband och ärter

Denna vitbönssoppa med isterband och ärtor är en suverän rätt som du gör på vita bönor, grädde, smör, buljong och lök som du kokar och mixar till en slät soppa. Toppa med syrligt isterband och kokta ärtor och du har en matig samt mycket njutbar soppa!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken, fräs den mjuk tillsammans med hälften av matfettet i en kastrull.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg dem i en kastrull och häll på grädde och buljong. Låt soppan koka ett par minuter och mixa den sedan slät. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela isterbanden på längden, skrapa ur innehållet och stek det knaprigt i resten av matfettet.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera soppan toppad med isterband och ärter och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: isterband innehåller gluten, byt ut dem mot lämplig korv och servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning. Servera med mjölkfritt bröd.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp baguetter (à 300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 isterband
  • 2 dl frysta gröna ärter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2758 kJ / 656 kCal