Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönärtsoppa med getostkrutong

Grönärtsoppa med getostkrutong är en mjuk och len soppa med härlig färg som serveras tillsammans med urläcker getostkrutong. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar och servera med krutongerna. Klart på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olivoljan i en kastrull.
  3. Häll i ärter, vatten, buljongtärningar och grädde. Låt koka ett par minuter.
  4. Skiva baguetterna i 8 tunna skivor på längden och lägg dem på en plåt. Skiva osten och fördela den på brödet. Strö över timjan och ringla på honungen. Rosta i ugnen ca 5 minuter.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera soppan med krutongerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt ut getosten mot riven västerbottensost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd sojabaserad ost i stället för getost.

Tips

Barnknepet! Servera brödet färskt med lite smör om barnen inte tycker om getost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 500 g frysta gröna ärter
  • 7 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 300 g baguette
  • 75 g getost
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2473 kJ / 591 kCal