Grönärtsoppa med getostkrutong

10
0
Grönärtsoppa med getostkrutong

Grönärtsoppa med getostkrutong är en mjuk och len soppa med härlig färg som serveras tillsammans med urläcker getostkrutong. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar och servera med krutongerna. Klart på under 30 minuter!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Grönärtsoppa med getostkrutong

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
500 g frysta gröna ärtor
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
300 g baguette
75 g getost
1 tsk timjan
1 msk flytande honung

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt ut getosten mot riven västerbottensost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd sojabaserad ost i stället för getost.

Gör så här

Tips

Barnknepet! Servera brödet färskt med lite smör om barnen inte tycker om getost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2473 KJ / 591 kCal
Fett 294 g
Kolhydrater 579 g
Protein 190 g
Läs mer om näringsvärden