Grönärtsoppa med getostkrutong
Grönärtsoppa med getostkrutong är en mjuk och len soppa med härlig färg som serveras tillsammans med urläcker getostkrutong. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar och servera med krutongerna. Klart på under 30 minuter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
500 g frysta gröna ärtor
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
300 g baguette
75 g getost
1 tsk timjan
1 msk flytande honung
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Byt ut getosten mot riven västerbottensost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd sojabaserad ost i stället för getost.
Gör så här
Tips
Barnknepet! Servera brödet färskt med lite smör om barnen inte tycker om getost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2473 KJ / 591 kCal
Fett29.4 g
Kolhydrater57.9 g
Protein19 g
Kommentarer