Landgång med grön puré och hyvlad fänkål
En färgglad macka på rågbröd är en riktig fest för ögat. En illande grön puré på spenat, gröna ärter och cannellinibönor i botten och på med citronmarinerad fänkål, rädisor och gula tomater. Landgången är klar att läggas ut. Den som vill kompletterar med t ex några räkstjärtar eller hyvlad halloumi.
Ingredienser
4 portioner
Ärtpuré
2 dl gröna ärtor
1 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
65 g babyspenat
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Citronette
1 fänkål
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk flytande honung
2 msk olja
8 rädisor
10 små gula tomater (10 tomater motsvarar ca 100 g)
4 skivor rågbröd med pumpa
1 kruka körvel
Serveringsförslag
skalade räkor
rökt kalkon
hyvlad halloumi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1603 KJ / 380 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g
Kommentarer