Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

En färgglad macka på rågbröd är en riktig fest för ögat. En illande grön puré på spenat, gröna ärter och cannellinibönor i botten och på med citronmarinerad fänkål, rädisor och gula tomater. Landgången är klar att läggas ut. Den som vill kompletterar med t ex några räkstjärtar eller hyvlad halloumi.

Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

Ingredienser

4 portioner

Ärtpuré

2 dl  gröna ärtor
1   förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
65 g  babyspenat
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar

Citronette

1   fänkål
skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk  flytande honung
2 msk  olja
8   rädisor
10   små gula tomater (10 tomater motsvarar ca 100 g)
4   skivor rågbröd med pumpa
1   kruka körvel

Serveringsförslag

skalade räkor
rökt kalkon
hyvlad halloumi

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut halloumi vid servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumi vid servering.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1603 KJ / 380 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Rågbröd med kalkon, bönkräm & inlagd paprika
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rågbröd med stekt ägg, avokadokräm & kalkon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Böndipp
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön ärthummus på rågbröd med räkor och tahinisås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga