Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

En färgglad macka på rågbröd är en riktig fest för ögat. En illande grön puré på spenat, gröna ärter och cannellinibönor i botten och på med citronmarinerad fänkål, rädisor och gula tomater. Landgången är klar att läggas ut. Den som vill kompletterar med t ex några räkstjärtar eller hyvlad halloumi.

Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

Ingredienser

4 portioner

Ärtpuré

2 dl  gröna ärtor
1   förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
65 g  babyspenat
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar

Citronette

1   fänkål
skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk  flytande honung
2 msk  olja
8   rädisor
10   små gula tomater (10 tomater motsvarar ca 100 g)
4   skivor rågbröd med pumpa
1   kruka körvel

Serveringsförslag

skalade räkor
rökt kalkon
hyvlad halloumi

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut halloumi vid servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumi vid servering.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1603 KJ / 380 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Rågbröd med kalkon, bönkräm & inlagd paprika
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gulbetssoppa med rågbrödssticks och bönröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rågbröd med stekt ägg, avokadokräm & kalkon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varma mackor med kalkon och mozzarella
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga