Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

0
0
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

En färgglad macka på rågbröd är en riktig fest för ögat. En illande grön puré på spenat, gröna ärter och cannellinibönor i botten och på med citronmarinerad fänkål, rädisor och gula tomater. Landgången är klar att läggas ut. Den som vill kompletterar med t ex några räkstjärtar eller hyvlad halloumi.

Landgång med grön puré och hyvlad fänkål

Ingredienser

4 portioner

Ärtpuré

2 dl gröna ärtor
1 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
65 g babyspenat
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Citronette

1 fänkål
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk flytande honung
2 msk olja
8 rädisor
10 små gula tomater (10 tomater motsvarar ca 100 g)
4 skivor rågbröd med pumpa
1 kruka körvel

Serveringsförslag

skalade räkor
rökt kalkon
hyvlad halloumi

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut halloumi vid servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumi vid servering.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1603 KJ / 380 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 38 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden