UNDER 30 MIN | Medel

Grön soppa med vitlöksbröd

En värmande soppa går alltid hem! Prova vårt recept på grön lakto vegetarisk soppa med broccoli och ärter, som serveras tillsammans med nygräddat vitlöksbröd. Soppa är också perfekt att ta med i matlådan dagen efter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Soppa: Lägg broccoli, ärter, vatten och fond i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt grädde och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök, persilja och salt. Skiva baguetten och bred på vitlökssmöret. Rosta brödet i ugnen ca 5 minuter. Servera soppan med det varma brödet.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är inkl. vitlöksbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 600 g fryst broccoli
  • 250 g frysta ärter
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 2 dl grädde
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Vitlöksbröd
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk fryst persilja
  • 1 krm salt
  • 1 baguette

Näringsvärde
Per portion

Energi 2411 kJ / 576 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept