Vit tonfisk med tapenadepotatissallad
Vit tonfisk med tapenadepotatissallad, en måltid med symfonier av smaker. Potatissalladen ackompanjeras med ingredienser som rädisor, körvel och tapenade där rivet citronskal strös över mot slutet. Pensla tonfisken med olivolja innan den steks hastigt. Detta serveras sedan ihop med sallad och ägg.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
4 portioner
3 ägg
Potatissallad
900 g potatis (gärna cherie)
125 g rädisor
150 g sockerärtor
1 rödlök
1/2 kruka körvel
1 dl tapenade
salt
peppar
1 citron
Tonfisk
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk olivolja
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1969 KJ / 468 kCal
Fett11 g
Salt1.49 g
Kolhydrater44 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer