Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

26
0
Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

Vit tonfisk med tapenadepotatissallad, en måltid med symfonier av smaker. Potatissalladen ackompanjeras med ingredienser som rädisor, körvel och tapenade där rivet citronskal strös över mot slutet. Pensla tonfisken med olivolja innan den steks hastigt. Detta serveras sedan ihop med sallad och ägg.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

Ingredienser

4 portioner
3
ägg

Potatissallad

900 g
potatis (gärna cherie)
125 g
rädisor
150 g
sockerärtor
1
rödlök
1/2
kruka körvel
1 dl
tapenade
-
salt och peppar
1
citron

Tonfisk

2
förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk
olivolja

Till servering

65 g
mâchesallad

Gör så här

För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Rosta potatisen med vitlök och timjan och blanda sedan med grönsaker, körvel och tapenade.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1969 KJ / 468 kCal
Fett 11 g
Salt 1.49 g
Kolhydrater 44 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept