Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

17
0
Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

En riktigt fräsch och lättlagad rätt med halstrad tonfisk och rostad potatissallad med tapenade. Om tonfisk ska stekas så ska den helst halstras, alltså stekas snabbt på hög värme. På så sätt får fisken en fin yta utan att torkas ut. Använd gärna en grillpanna för att få de proffsiga grillränderna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
rödlök
1 msk
olja
-
salt och peppar
150 g
majskorn
2
tomater
65 g
rucola
140 g
tapenade
2
förp vit tonfisk (à 280 g)
1 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2234 KJ / 534 kCal
Fett 20 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept