Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

19
1
Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

En riktigt fräsch och lättlagad rätt med halstrad tonfisk och rostad potatissallad med tapenade. Om tonfisk ska stekas så ska den helst halstras, alltså stekas snabbt på hög värme. På så sätt får fisken en fin yta utan att torkas ut. Använd gärna en grillpanna för att få de proffsiga grillränderna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olja
salt och peppar
150 g majskorn
2 tomater
65 g rucola
140 g tapenade
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 msk olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Anette

2021-07-18

Tog förkokta majskolvar och skar dem i 1,5-2cm tjocka skivor istället för majskorn. Så gott!!!! En favorit i mitt kök!

Näringsvärde per portion

Energi 2234 KJ / 534 kCal
Fett 20 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden