Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
1
Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

En riktigt fräsch och lättlagad rätt med halstrad tonfisk och rostad potatissallad med tapenade. Om tonfisk ska stekas så ska den helst halstras, alltså stekas snabbt på hög värme. På så sätt får fisken en fin yta utan att torkas ut. Använd gärna en grillpanna för att få de proffsiga grillränderna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olja
salt
peppar
150 g majskorn
2 tomater
65 g rucola
140 g tapenade
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Tog förkokta majskolvar och skar dem i 1,5-2cm tjocka skivor istället för majskorn. Så gott!!!! En favorit i mitt kök!

Anette

2021-07-18

Näringsvärde per portion

Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett20 g
Salt2.61 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tonfiskägg
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och tonfisksås med broccoli
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta med broccoli och tomat
Betyg 4.3 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta med tomat och majs
Betyg 3.7 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med tonfisksås och sojabönor
Betyg 4.1 av 5.
206 personer har röstat
Under 30 min att tillaga