Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat
En riktigt fräsch och lättlagad rätt med halstrad tonfisk och rostad potatissallad med tapenade. Om tonfisk ska stekas så ska den helst halstras, alltså stekas snabbt på hög värme. På så sätt får fisken en fin yta utan att torkas ut. Använd gärna en grillpanna för att få de proffsiga grillränderna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
1 msk olja
salt
peppar
150 g majskorn
2 tomater
65 g rucola
140 g tapenade
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett20 g
Salt2.61 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tog förkokta majskolvar och skar dem i 1,5-2cm tjocka skivor istället för majskorn. Så gott!!!! En favorit i mitt kök!
Anette
2021-07-18