Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskägg

Aptitliga ägghalvor med en himmelsk röra av tonfisk, majonnäs och finhackad purjolök. Du toppar varje ägghalva med en liten klick het chilitapenade. En underbart god liten aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i 5 minuter. Dela dem på mitten.
  2. Låt en burk tonfisk i vatten rinna av väl. Blanda med majonnäs och finhackad purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa med chilitapenade på varje ägghalva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 burk tonfisk i vatten (à ca 200 g)
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad purjolök
  • salt och peppar
  • 1 tsk tapenad med chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?