UNDER 30 MIN | Medel

Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad

En lätthalstrad tonfisk livar upp vilken vardagskväll som helst. Här servas den med en tapenadepotatissallad gjord på bland annat hjärtsallad och salladslök. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor.
  3. Skär salladen i klyftor och blanda med kokt potatis, lök och tapenade. Krydda med salt och peppar.
  4. Strö salt i en het stekpanna. Stek tonfisken ca 1 minut på varje sida.
  5. Skär tonfisken i skivor och servera med potatissalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Dela salladen på längden och stek med den i stekpannan.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 hjärtsallad
  • 2 msk tapenade (paprika, zucchini, aubergine)
  • salt
  • peppar
  • 280 g vit tonfisk
  • 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1934 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept