Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad

5
0
Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad

En lätthalstrad tonfisk livar upp vilken vardagskväll som helst. Här servas den med en tapenadepotatissallad gjord på bland annat hjärtsallad och salladslök. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
hjärtsallad
2 msk
tapenade (paprika, zucchini, aubergine)
-
salt
-
peppar
280 g
vit tonfisk
2 krm
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Dela salladen på längden och stek med den i stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1934 KJ / 463 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept