Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
En lätthalstrad tonfisk livar upp vilken vardagskväll som helst. Här servas den med en tapenadepotatissallad gjord på bland annat hjärtsallad och salladslök. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 hjärtsallad
2 msk tapenade (paprika, zucchini, aubergine)
salt
peppar
280 g vit tonfisk
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1934 KJ / 463 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer