Vit tonfisk med gurksallad och krasse
Vit tonfisk med gurksallad och krasse är en rätt som riktigt smälter i munnen. Tonfisken steks hastigt så endast en stekyta bildas. Citronsåsen som är ett av tillbehören bidrar till en syrlig upplevelse ihop med resten. Servera tonfisken med frasig potatis, sås, citronklyftor och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Citronsås
1/2 citron
2 dl crème fraiche
Gurka
1 gurka
1/2 ask krasse
1/2 citron
1 tsk honung
1 msk olivolja
Tonfisk
2 förp fryst tinad vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2598 KJ / 621 kCal
Fett32 g
Salt1.93 g
Kolhydrater43 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Katarina! Vad tråkigt att rätten inte uppskattades av barnen. Vissa barn gillar tonfisk andra inte. Ha det fint! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-10-02Barnen tyckte inte om tonfisken. Passar inte i familje kassen.
Katarina
2015-09-28