Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fyllda grönsaker

Snabblagade fyllda grönsaker är ett smarrigt tillbehör eller en lättare måltid som både är nyttig och god. Grönsakerna fyller du med tonfisk, vinägrett, kapris och persilja, en fräsch blandning som ger smak och fyllighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna och gröp ur dem. Skala gurkan och skär den mitt itu på längden. Skrapa ut kärnorna med en tesked och skär gurkan i 5 cm långa bitar.
  2. Dela citronen och pressa ut juicen. Spara skalen. Salta grönsakerna och citronen lätt, ställ dem upp och ner så de får rinna av.
  3. Låt tonfisken rinna av. Blanda den med Ört- och senapsvinägrett, hackad persilja och kapris. Smaka av med salt och peppar. Fyll tomaterna, gurkbitarna och citronerna med tonfiskröran.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gör citronvatten av citronjuicen eller frys in till senare tillfälle.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1/2 - 3/4 gurka
  • 1 citron
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 3/4 dl ört- och senaps vinägrett (se länk nedan under steg 3 )
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • salt
  • färskmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer