Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tonfiskpasta med pepparrot

Tonfiskpasta med pepparrot är en inbjudande och snabblagad pastarätt som du gör på smakrika ingredienser som haricots verts, dijonsenap, riven pepparrot, tomater, gurka, romansallad, pasta och tonfisk. Servera den smarriga tonfiskpastan med gräddfil och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka haricots vertsen med pastan de sista 4 minuterna. Låt pastan och haricots vertsen rinna av.
  2. Låt tonfisken rinna av.
  3. Blanda senap, vinäger, vatten, olivolja, dill och pepparrot i en stor bunke.
  4. Skär tomater och gurka i stora tärningar. Skär salladen i bitar.
  5. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tonfiskpastan med gräddfil och gärna bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spiralpasta
  • 150 g haricots verts
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 romansallad
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2168 kJ / 519 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer