Poké bowl med tonfisk och sojamajonnäs

6
4
Poké bowl med tonfisk och sojamajonnäs

Denna hawaiianska rätt har blivit otroligt populär i hela världen. I en djup skål serveras ris, skivor av krämig avokado, krispiga små gurktärningar, nötiga ärtskott och slutligen ljuvligt god vit tonfisk. Smakerna och texturerna harmonierar perfekt. Avsluta med att garnera med rostade sesamfrön, silkeslen majonnäs och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Poké bowl med tonfisk och sojamajonnäs

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
3/4 dl
majonnäs
1 msk
japansk soja
1
avokado
1/2
gurka
280 g
vit tonfisk
1 msk
sesamfrö
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: gör mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Tonfisken kan också halstras innan den skärs i kuber eller skivor.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Tina

2017-09-28

Riktigt god rätt, halstrade tonfisken och det blev jättebra

Anette

2017-02-26

Det här var en riktig höjdare - men det krävdes att steka tonfisken. Nästa gång kommer jag också lägga till koriander som jag älskar.

Redaktionen

2017-02-21

Hej Heidi! Eller så kan tonfisken kan också halstras innan den skärs i kuber eller skivor. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3497 KJ / 836 kCal
Fett 51 g
Salt 1.68 g
Kolhydrater 50.7 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept