Poké bowl med tonfisk och sojamajonnäs
Denna hawaiianska rätt har blivit otroligt populär i hela världen. I en djup skål serveras ris, skivor av krämig avokado, krispiga små gurktärningar, nötiga ärtskott och slutligen ljuvligt god vit tonfisk. Smakerna och texturerna harmonierar perfekt. Avsluta med att garnera med rostade sesamfrön, silkeslen majonnäs och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
3/4 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 avokado
1/2 gurka
280 g vit tonfisk
1 msk sesamfrö
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3497 KJ / 836 kCal
Fett51 g
Salt1.68 g
Kolhydrater50.7 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var supergott , inför nästa gång kommer vi att marinera tonfisken i chili o ingefära för att ge lite extra smak!
Carola
2021-04-21Riktigt god rätt, halstrade tonfisken och det blev jättebra
Tina
2017-09-28Det här var en riktig höjdare - men det krävdes att steka tonfisken. Nästa gång kommer jag också lägga till koriander som jag älskar.
Anette
2017-02-26