Bönor är perfekt som bas i krämiga soppor. Här är det vita bönor som mixas slätt med gul lök, vitlök, grönsaksbuljong och grädde. En skvätt vinäger ger fin balans. Förgyll den vita bönsoppan ett extra snäpp – toppa med fetaost, finrivet citronskal och solrosfrön.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marie
10/18/2020Mums
Caroline
12/20/2018Soppa som verkligen gick hem både hos barn och vuxna. Jag använde färsk timjan istället för torkad. Blir ju ganska lös men gillade att den då blev att påminna om en clam chowder i konsistensen. Superbillig rätt som ändå känns lyxig. Passar bra som förrätt.
Camilla
11/16/2017Mycket god soppa. Omtyckt av vänner och barnet. Jag tyckte soppan blev lite för lös så jag tog hälften vatten. sen smakade jag mig fram med kryddorna om det behövdes mer. eller så kan man häll ai lite rednings om man vill ha soppan tjockare. men håller med att det inte räcker till 4 portioner, kanske som förrätt.