Bönor är perfekt som bas i krämiga soppor. Här är det vita bönor som mixas slätt med gul lök, vitlök, grönsaksbuljong och grädde. En skvätt vinäger ger fin balans. Förgyll den vita bönsoppan ett extra snäpp – toppa med fetaost, finrivet citronskal och solrosfrön.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anette
2021-03-04Supergod med gjorde den med lite redning pga att den var lite lös för vår smak ✨ pimpade på med extra kryddor som svartpeppar o salt.
Cecilia
2021-02-06En klar favorit - har gjort den många gånger!
Marie
2020-10-18Mums