Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

42
7 Klimatsmart
Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

Bönor är perfekt som bas i krämiga soppor. Här är det vita bönor som mixas slätt med gul lök, vitlök, grönsaksbuljong och grädde. En skvätt vinäger ger fin balans. Förgyll den vita bönsoppan ett extra snäpp – toppa med fetaost, finrivet citronskal och solrosfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

Ingredienser

4 portioner

Bönsoppa

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 dl vispgrädde
1/2 msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar

Frö- och fetatopping

100 g fetaost
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk rostade solrosfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Anette

2021-03-04

Supergod med gjorde den med lite redning pga att den var lite lös för vår smak ✨ pimpade på med extra kryddor som svartpeppar o salt.

Cecilia

2021-02-06

En klar favorit - har gjort den många gånger!

Marie

2020-10-18

Mums

Näringsvärde per portion

Energi 1421 KJ / 340 kCal
Fett 22 g
Salt 3.03 g
Kolhydrater 15 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden