Bönor är perfekt som bas i krämiga soppor. Här är det vita bönor som mixas slätt med gul lök, vitlök, grönsaksbuljong och grädde. En skvätt vinäger ger fin balans. Förgyll den vita bönsoppan ett extra snäpp – toppa med fetaost, finrivet citronskal och solrosfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God soppa men för tok för lite, räckte inte till vår familj på fyra (och då är två av oss mindre barn).
Lovisa
2023-03-13En favoritsoppa som jag gör då och då. Men skippar grädden! Använder istället mer av bönorna.
Ingrid
2023-01-19Mycket god soppa. Men jag har 2 pkt vita bönor i så blir det bättre konsistens. Toppingen lyfter den ytterligare ett steg.
Eva
2022-10-13