Vit bönröra

60
0
Vit bönröra

Det är inte bara kikärter man kan göra krämiga röror av. Här mixas stora vitor bönor till en len bönröra med smak av vitlök, citron och grön tabasco. Ett gott allround-tillbehör till en buffé av olika meze, smårätter, som dipp till grönsaker eller röra till färsbiffar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Vit bönröra

Ingredienser

6 bufféportioner
1 förp stora vita bönor (à 400 g)
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
3 - 4 droppar grön tabasco
3 msk olivolja (+ extra till garnering)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering

persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 306 KJ / 144 kCal
Fett 8 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 8 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden