Vit bönröra
Det är inte bara kikärter man kan göra krämiga röror av. Här mixas stora vitor bönor till en len bönröra med smak av vitlök, citron och grön tabasco. Ett gott allround-tillbehör till en buffé av olika meze, smårätter, som dipp till grönsaker eller röra till färsbiffar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
6 bufféportioner
1 förp stora vita bönor (à 400 g)
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
3 - 4 droppar grön tabasco
3 msk olivolja (+ extra till garnering)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi306 KJ / 144 kCal
Fett8 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentarer